Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Γερμανία: Επεισόδια με 60 τραυματίες και 130 συλλήψεις



Στα «άκρα» βρίσκεται η κατάσταση στην Γερμανία καθώς χθες το βράδυ στο Αμβούργο εκατοντάδες άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους ύστερα από ένα υπαίθριο φεστιβάλ αριστερών οργανώσεων και προκάλεσαν διάφορες καταστροφές.



Είχε προηγηθεί (το προηγούμενο βράδυ) η συγκέντρωση των υποστηρικτών του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φεστιβάλ των αριστερών. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ξέσπασαν επεισόδια όταν οι υποστηρικτές του NPD, πέταξαν πέτρες,μπουκάλια και άναψαν φωτιές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 αστυνομικοί και αρκετοί διαδηλωτές

Ένας αστυνομικός έβαλε προειδοποιητικά στον αέρα καθώς περί τα 30 άτομα με σιδερόβεργες και ξυλοδοκούς επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία τουλάχιστον 60 άτομα τραυματίστηκαν και περίπου 130 συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των συγκεντρώσεων στο Αμβούργο το Σαββατοκύριακο.

Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Στο Ανόβερο περί τα 3.000 άτομα πραγματοποίησαν χθες πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συγκέντρωση του NPD.

Να σημειωθεί ότι ανώτεροι πολιτικοί έχουν ζητήσει την απαγόρευση του NPD καθώς το 2003 είχε αποκαλυφθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός μελών από τα ενδότερα του κόμματος ήταν στην πραγματικότητα μυστικοί κυβερνητικοί πράκτορες ή πληροφοριοδότες.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου