Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Σε συμφωνία πώλησης του τίτλου του ΕΤ φαίνεται να κατέληξε το ζεύγος Αγγελοπούλου


Σε συμφωνία εξαγοράς του τίτλου του «Ελεύθερου Τύπου» από τους Δ.Μπενέκο και Α.Σκαναβή έναντι του ποσού των 1.095.000 ευρώ κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, τρεις μήνες μετά την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», στη συγκεκριμένη συμφωνία περιλαμβάνονται ο «Ελεύθερος Τύπος», ο «Τύπος της Κυριακής», τα ένθετα και το portal της εφημερίδας.

Σύμφωνα με πληρωμένη καταχώρηση που δημοσιεύεται την Πέμπτη στον τύπο, πρόθεση τους ζεύγους Αγγελοπούλου είναι να δώσει τα χρήματα από την εξαγορά στους εργαζομένους, όπως είχε δεσμευτεί.

Ο κ.Μπενέκος διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής στην εφημερίδα «Έθνος» και συνεκδότης της εφημερίδας «Το Ποντίκι» ως πριν από έναν χρόνο.

Ο κ.Σκαναβής ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της εκδοτικής εταιρείας Πήγασος και οικονομικός διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ο κ. Μπενέκος επισήμανε στο «Βήμα» ότι σκοπός της νέας ιδιοκτησίας είναι να απορροφηθούν όσο τον δυνατόν περισσότεροι από τους εργαζόμενους στην εφημερίδα και το portal, με έμφαση σε όσους δεν έχουν άλλη δουλειά, στα ζευγάρια που εργαζόνταν στην εφημερίδα και σε όσους έχουν μεγάλα οικογενειακά βάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν επίσημα δεσμευτεί ότι θα επαναπροσλάβουν 50 δημοσιογράφους σε πρώτη φάση, ενώ όπως ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ δεν πρόκειται να δίνουν τις αμοιβές που έδινε η προηγούμενη ιδιοκτησία.

Όπως τόνισε ο κ.Μπενέκος, η επανέκδοση του «Ελεύθερου Τύπου» θα ξεκινήσει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, δεδομένου ότι θα αλλάξει κατά πολύ ο σχεδιασμός του.

Newsroom ΔΟΛ
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου