Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Απελευθερώνεται τη Δευτέρα ο Ιρακινός που πέταξε τα παπούτσια του στον Μπους



Σε θριαμβευτική υποδοχή ελπίζει ο Μουντάζερ Αλ-Ζαΐντι, ο Ιρακινός δημοσιογράφος που είχε ρίξει τα παπούτσια του στον Τζορτζ Μπους το 2008, δημιουργώντας «σχολή».

Η αρχική ποινή τριών ετών για επίθεση σε αρχηγό ξένου κράτους μειώθηκε αρκετά, και η απελευθέρωσή του αναμένεται τη Δευτέρα. Ο δικηγόρος του δεν έχει δώσει ακόμη λεπτομέρειες για το πότε θα βγει από τη φυλακή.

Η οικογένεια του Αλ-Ζαΐντι ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, ότι ο δημοσιογράφος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας εξαιτίας κακομεταχείρισης από τις ιρακινές Αρχές.

Το στιγμιότυπο με τον Αλ-Ζαΐντι να εκσφενδονίζει τα παπούτσια του στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Δεκέμβριο του 2008 στη Βαγδάτη είχε κάνει το γύρο του κόσμου, κάνοντάς τον διάσημο. Την τύχη του προέδρου Μπους είχαν αργότερα και ο Ισραηλινός πρεσβευτής στη Σουηδία αλλά και ο Κινέζος πρωθυπουργός.

Οι αντιδράσεις για τον κάποτε άσημο ρεπόρτερ είναι τουλάχιστον συγκινητικές: Εκτός από τις δηλώσεις συμπαράστασης αρκετών αρχηγών κρατών, το κανάλι στο οποίο εργαζόταν του αγόρασε σπίτι, ενώ αρκετοί Αραβες της ευρύτερης περιοχής του έχουν προσφέρει τις κόρες τους για γάμο.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου