Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ακυρώνεται η υποθαλάσσια αρτηρία της Θεσσαλονίκης


Στα τέλη Σεπτεβρίου αναμένεται η τυπική ακύρωση της κατασκευής της υποθαλάσσιας αρτηρίας της Θεσσαλονίκης, ενώ παραμένει άγνωστο το μέλλον για ένα από τα μεγαλύτερηα έργα στην πόλη.

Στα τέλη Ιουλίου έγινε η καταγγελία της σύμβασης παραχώρησης από την ανάδοχο κοινοπραξία και από τα τραπεζικά ιδρύματα που θα χρηματοδοτούσαν το έργο, ύψους 472 εκατ. ευρώ περίπου.

Έτσι, η κοινοπραξία «Θερμαϊκή Οδός» έχει προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, και ζητεί από το Δημόσιο αποζημίωση 130 εκατ. ευρώ.

Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η διαδικασία του ορισμού διαιτητών που θα μεσολαβήσουν μεταξύ της κοινοπραξίας και του Δημοσίου για το ύψος της αποζημίωσης.

Η σύμβαση παραχώρησης υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2006. Στη συνέχεια, έγιναν προσφυγές στα δικαστήρια από πολίτες, με αποτέλεσμα να «μπλοκαριστεί» το έργο μέχρι να υπάρξει απόφαση του ΣτΕ.

Αργότερα, απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου προέκρινε διαφορετική (και πιο ακριβή, σύμφωνα με την κοινοπραξία) μέθοδο κατασκευής του έργου) και η κοινοπραξία μαζί με τις τράπεζες κατήγγειλαν τη σύμβαση.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου